Laboratorija
1. Fizičko - hemijska ispitivanja
U laboratoriji za kvalitet vrši se senzorska i organoleptička kontrola uzoraka, zatim određivanje sledećih parametara:
- Određivanje sadržaja proteina po Kjeldahlu ubrzanim infracrvernim sagorevanjem - model Inkjel P i automatskom destilacijom model S5 i automatskom titracijom - model TB1 - proizvođač Behr
- Određivanje sadržaja vlage (klasičnom metodom i vlagomerom MB 45 - proizvođač Ohaus)
- Određivanje sadržaja ukupne i slobodne masti po Soxhletu
- Određivanje sadržaja pepela i sirovog pepela
- Određivanje aktivnosti ureaze izraženu preko ΔpH ili mgN/g/min.
Laboratorija je opremljena i Analizatorom za brzo određivanje vlage, proteina , masti, pepela i celuloze u sojinom brašnu.
2. Mikrobiološko ispitivanje hrane i hrane za životinje:
- Određivanje ukupnog broja bakterija, prema zahtevima ISO 4833
- Određivanje kvasaca i plesni, prema zahtevima ISO 21527
- Određivanje enterobacteriacea, prema zahtevima ISO 21528
- Određivanje sulfitoredukujućih bakterija, prema zhtevima ISO 15213
- Salmonella vrste, prema zahtevima ISO 6579
- Escherichia coli, prema zahtevima ISO 16649.
Za analize koje naša laboratorija nije opremljena da vrši, kao i za proveru rezultata naše laboratorije koristimo usluge eksternih akreditovanih laboratorija u zemlji i inostranstvu.
Uvek težimo sigurnijem i kvalitetnijem radu kroz stalno inoviranje znanja i praćenje novih tehnologija.